Oogst-agenda

Oogst-agenda

In deze oogstagenda vind je wat je op dit moment mag oogsten als oogstgenoot.
Je moet dus deelnemer van de tuin zijn om te mogen oogsten.

Te oogstenWaar (veld)Hoeveel*Oogstmethode
Aubergine21 stuksSnij de aubergine bij het steeltje af
Sla3 , 6, 121 krop of bij afsnijden buitenste bladeren: naar behoefteBij voorkeur: Snij onderaan de krop wat buitenste bladeren van de grootste kroppen sla af om mee te nemen. Zo kan de slakrop nog verder groeien. Alternatief: snij de krop bij de basis af.
Rode bietjes161 of 2 grootste exemplarenTrek de grootste biet aan de basis van het blad omhoog uit de grond
Ui101 grote uiTrek een grote ui aan de basis van het loof omhoog uit de grond
Wortelen10, 122 grote wortelstrek de wortel dicht bij de grond aan het loof omhoog
Venkel2, 6, 101 grote knolvenkel (of meerdere kleintjes van veld 6)Snij de venkel dichtbij de grond bij de basis af of trek de venkel met een draaibeweging omhoog uit de grond
Prei16, 17naar behoefteTrek de prei aan de basis van de steel uit de grond of snij de preiplant bij de basis af
Zomerpostelein121 portieSnij wat blaadjes af om rauw te eten of een paar stengels bij gebruik in ‘warm eten’
Snijbiet8 , 9een portieSnij/knip een grotere blad van verschillende plantjes af
Paksoi4 , 5een paar grote bladerenSnij van de grootste gewassen wat buitenste bladeren af
Goudsbloemen3 , 4naar behoefteKnip de bloem af bij het steeltje of vlak onder de bloemkop
Spinazie8een kleine portieSnij of knip wat blaadjes af
Nieuw- Zeelandse spinazie8 , 17een portieSnij/knip een grotere blad van verschillende plantjes af
IJskruid8een portieSnij/knip een grotere blad van verschillende plantjes af
Veldsla3, 8een portie als toevoeging in een salade of als garneringSnij/knip de plantjes dicht bij de grond af
Slamengsel12naar behoefteSnij/knip de plantjes aan de basis af
Bladmosterd-raapsteelmengsel12naar behoefteSnij/knip de plantjes aan de basis af
Roodlof6, 12een (grotere) kropTrek de grootste krop uit de grond of snij hem aan de basis af
Groenlof15een (grotere) kropTrek de grootste krop uit de grond of snij hem aan de basis af
Andijvie15een paar buitenste bladeren van verschillende kroppenSnij een aantal buitenste bladeren van verschillende kroppen zodat de planten door kunnen groeien
Boerenkool4 , 11een paar onderste bladeren van verschillende grotere plantenKnip/snij het onderste blad af bij de basis van de boerenkoolstam
Palmkool4 , 11

een paar onderste bladeren van verschillende grotere plantenKnip/snij het onderste blad af bij de basis van de palmkoolstam
Oregano5 , 101 portieknip wat blaadjes af
Munt16Naar behoefteknip wat steeltjes af. N.B. tussen de munt staan ook aardbeienplantjes wat wellicht voor verwarring kan zorgen. De muntplantjes zijn goed te herkennen aan hun geur
Rozemarijn13 (zwarte kunststof bakken voor de glazen kas)1 portieknip takjes af
Tijm131 kleine portieknip een takje af
Citroenmelisse131 kleine portieknip wat blaadjes af
Rucola4 , 8, rechter tunnelkasEen portieSnij wat blaadjes af van de plantjes
Krulpeterselie141 portieSnij/knip wat blaadjes af van verschillende plantjes
Korianderzaad13 , 141 portieSnij of knip de zaden zo dicht mogelijk bij de zaden van de plant af
Oost-Indische kers9 , 13Naar behoefteSnij/knip de bladeren of bloemen af van de grotere planten
Stokbonen6, 9, 15Naar behoefteKnip/snij het steeltje af van de grotere bonen
Bleekselderij5, 161 stukSnij de bleekselderij zo dicht mogelijk bij de grond af of trek het aan de basis uit de grond
Pastinaak101 grote wortel Trek de wortel aan het loof dichtbij de grond omhoog. Als dit niet lukt: gebruik een spitvork uit de kas of vraag een van de tuinders om te helpen
knolselderij121 grote knolTrek de knol aan het loof dichtbij de grond omhoog
Divers fruitVerspreid over de tuinEen paar voor de gelukkige vinderPluk de rijpe exemplaren
Broccoliglazen-Kas2 stuksligt af en toe voor u klaar in de koelkast in de glazen kas
Knoflookglazen-Kas1 bol per weekligt voor u klaar in de glazen kas
Courgetteglazen- kas1 stuksliggen regelmatig klaar in de glazen kas
Rode koolglazen- kas1 stuksliggen regelmatig klaar in de glazen kas
Bloemkoolglazen- kas1 stuksliggen voor u klaar (in de koelkast) in de glazen kas
Savooiekoolglazen- kas1 stuksliggen regelmatig klaar in de glazen kas
Aardappelenglazen- kas1 portieliggen af en toe klaar in de glazen kas
(onder een doek)
Uienglazen- kas1 of 2 stuksliggen klaar in de glazen kas
Rode uiglazen- kas1 grote of 2 kleineliggen klaar in de glazen kas
Pompoenen (groene hokkaido en fictor)glazen- kas1 stuksliggen klaar in de glazen kas
Preiglazen- kas1 stuksliggen klaar in de glazen kas
FOLIE-KASSEN op de tuin
Peperrechter-Kas
linker-Kas
2 stuks per weekknip met ´n schaar af
liggen soms klaar in de glazen kas
Paprikarechter-Kasknip met ´n schaar af
Oreganorechter-Kas1 portie per weekSnij of knip wat blaadjes af
Krulpeterselierechter-Kas1 portieSnij of knip wat blaadjes af
* Hoeveelheden zijn per oogstdeelnemer per week