Oogst-agenda
In deze oogstagenda vind je wat je op dit moment mag oogsten als oogstgenoot.
Je moet dus deelnemer van de tuin zijn om te mogen oogsten.
Te oogsten | Waar (veld) | Hoeveel* | Oogstmethode |
Sla | 3, 12 | 1 krop of bij afsnijden buitenste bladeren: naar behoefte | Bij voorkeur: Snij onderaan de krop wat buitenste bladeren van de grootste kroppen sla af om mee te nemen. Zo kan de slakrop nog verder groeien. Alternatief: snij de krop bij de basis af. |
Rode bietjes | 16 | 1 of 2 grootste exemplaren | Trek de grootste biet aan de basis van het blad omhoog uit de grond |
Snijbiet | 8, 9 | een paar blaadjes | Snij/knip een grotere blad van verschillende plantjes af |
Goudsbloemen | 3, 4 | naar behoefte | Knip de bloem af bij het steeltje of vlak onder de bloemkop |
Raapstelen | 4, 8 | naar behoefte | Snij wat blaadjes af van de kleinere plantjes, de grote plantjes zijn taaier |
Nieuw- Zeelandse spinazie | 8, 17 | een portie | Snij/knip een grotere blad van verschillende plantjes af |
IJskruid | 8 | een portie | Snij/knip een grotere blad van verschillende plantjes af |
Slamengsel | 12 | een portie | Snij/knip de plantjes aan de basis af |
Bladmosterd-raapsteelmengsel | 12 | een portie | Snij/knip de plantjes aan de basis af |
Roodlof | 12 | een (grotere) krop | Trek de grootste krop uit de grond of snij hem aan de basis af |
Bladmosterd | 4, 8 | naar behoefte | Snij de blaadjes aan de basis af |
Oregano | 5, 10 , rechter-Kas | 1 portie | knip wat blaadjes af |
Munt | 16 | Naar behoefte | knip wat steeltjes af. N.B. tussen de munt staan ook aardbeienplantjes wat wellicht voor verwarring kan zorgen. De muntplantjes zijn goed te herkennen aan hun geur |
Rozemarijn | 2 (zwarte kunststof bakken voor de glazen kas) | 1 portie | knip takjes af |
Knolvenkel | 17 | 1 (grootste) stuks | Trek de venkel uit de grond of snij hem aan de basis af |
Rucola | 4 , 8 | Naar behoefte | Snij wat blaadjes af van de plantjes |
Platte peterselie | 1 portie | Snij/knip wat blaadjes af van de grotere plantjes | |
Krulpeterselie | 14 , rechter-Kas | 1 portie | Snij/knip wat blaadjes af van verschillende plantjes |
Basilicum | rechter-Kas | 1 portie | Snij/knip wat blaadjes af van verschillende plantjes |
Koriander | 3 , rechter-Kas | 1 portie | Snij aan de basis wat blaadjes af van de grotere plantjes |
Oost-Indische kers | 9 , 13 | Naar behoefte | Snij/knip de bladeren of bloemen af van de grotere planten |
Peultjes | 15 | Naar behoefte | Knip/snij het steeltje af |
Divers fruit | Verspreid over de tuin | Een paar voor de gelukkige vinder | Pluk de rijpe exemplaren |
Tuinbonen | 15 | Een paar tuinbonen voor door een gerecht | Snij een grotere boon van de plant. De zaden in de boon zijn de tuinbonen. Breek de boon vlak voor consumptie open en haal de zaden eruit |
Broccoli | glazen-Kas | 1 kleine portie | ligt voor u klaar |
Knoflook | glazen-Kas | 1 bol per week | ligt voor u klaar |
Komkommer | rechter-Kas (glazen-Kas) | 1 stuks | knip met ´n schaar de onderste/grootste, liggen ook vaak klaar in de glazen kas |
Peper | rechter-Kas (glazen-Kas) | 1 stuks | knip met ´n schaar de onderste/grootste, liggen ook vaak klaar in de glazen kas |
blok-Paprika | glazen-Kas | 1 stuks | liggen regelmatig klaar in de glazen kas |
punt-Paprika | glazen-Kas | 1 stuks | liggen regelmatig klaar in de glazen kas |
Aubergine | glazen-Kas | 1 stuks | liggen regelmatig klaar in de glazen kas |
Augurk | glazen-Kas | 1 stuks | liggen regelmatig klaar in de glazen kas |
Courgette | glazen- kas | 1 stuks | liggen regelmatig klaar in de glazen kas |