Over ons

Over ons

Wie is boer Gijs?
De tuin in Haren is opgericht door Gijs Nauta. Hij onderhoudt de tuinen, bewerkt het land en stelt het teeltplan op. Inmiddels heeft hij versterking van Irma van Duisterwinkel.

Zowel Gijs als Irma hebben de biologische landbouw opleiding afgerond aan het Warmonderhof in Dronten.

Hoe het allemaal begon
Toen Gijs zijn contract niet werd verlengd, kwam het idee om een eigen tuinderij te starten. Met hulp van de gemeente en de verstrekking van steun voor startende ondernemers startte Gijs in 2014 de zelfoogsttuin in Haren.

Het was prachtig om de eerste deelnemers te ontvangen op de tuin. Zij maakten het mogelijk dat de droom werkelijkheid werd.

 

“De lijn van producent naar consument is heel kort, ik maak graag een praatje met de oogstgenoten op de tuin, en de koffie staat altijd klaar. De klant is de pionier die dit prachtige project draagt.”

Hoe werkt het precies?
De Zelfoogsttuin heeft geen winstoogmerk. De tuin is een vereniging. En als lid van de vereniging betaal je contributie.

De Zelfoogsttuin heeft een transparante bedrijfsvoering en je hebt altijd volledig inzicht in de begroting. De begroting en jaarplannen worden besproken tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering.

Waarom een zelfoogsttuin?
Wat boer Gijs raakt is het zelfoogst-principe, de vertrouwensbasis en de wederkerigheid. Het is heerlijk om op de tuin te kunnen werken voor klanten die je het vertrouwen gegeven om hun groenten te verbouwen.

 

In oktober 2018 kreeg Gijs van Groenlinks een ‘Groen Lintje’. Als blijk van waardering voor zijn inspanningen voor een groenere en meer duurzame wereld.

Wachtlijst

Op dit moment is het maximale aantal leden dat de tuin aankan bereikt.

We hanteren een wachtlijst. Meld je aan voor de wachtlijst en wordt op de hoogte gebracht als er een plek vrij komt. Je kunt dan beslissen of je komt kijken en lid wordt.

 

Aanmelden voor wachtlijst