Nieuws

Nieuws

 

Kas
Herontdek Haren tijden Let’s Gro

3 november 2018

Stap in de bus en ervaar wat deze gemeente je te bieden heeft. Zoals een zorgboerderij, De Biotoop, een zelfoogsttuin, (boeren)bedrijven, polders, het Quintusbos en een prachtig bewonersinitiatief in Noordlaren! Lees verder.

 


Kas
Groen lintje voor boer Gijs

10 oktober 2018

Groenlinks reikt Groene Lintjes uit als blijk van waardering voor mensen of groeperingen die zich inzetten voor veranderingen op het gebied van duurzaamheid. De winnaars werden 10 oktober bekend gemaakt op de Dag van de Duurzaamheid. Lees het jury rapport.

 


Kas
Lokale groenten van de Zelfoogsttuin bij De Herbivoor

12 juni 2018

Gezond, leerzaam, geen milieubelastende distributie, biologisch en toch betaalbaar. Dat kan allemaal met de zelfoogsttuin. Het principe is simpel: word lid en je mag naar behoefte groenten en kruiden oogsten. Er is genoeg voor ieders behoefte. Lees verder.

 


Kas
Verse sla, ook zonder groene vingers

29 april 2018

Iedere dag verse groente eten, zo van het land: dat kan ook zonder groene vingers of eigen tuin. Zelfoogsttuin Het Proefveld in Haren trapte zondag feestelijk het nieuwe seizoen af. Lees verder.

 


Kas
Boer Gijs wil ook oogsten voor de krappe beurs

10 januari 2017

Wethouder Michiel Verbeek wil dat de Zelfoogsttuin in Haren ook beschikbaar komt voor ‘mensen met een krappe beurs’. Hij gaat met dat voorstel in februari naar de gemeenteraad. Lees verder.

 


Kas
Een impressie van de kennismakingsbijeenkomst

21 januari 2017

Afgelopen week stond in het teken van de kennismakingsbijeenkomst van aspirant deelnemers.Lees het verslag.

 


Kas
Haren krijgt biologische zelfoogsttuin

6 januari 2015

Gijs Nauta gaat een zelfoogsttuin starten in Haren, zo meldt het Harener Weekblad. Gijs zal biologische groenten gaan verbouwen bij woon-werkcomplex De Biotoop in Haren. Abonnees kunnen iedere week zelf een keer komen oogsten wat ze nodig hebben. Lees verder.

 


Kas
Bemesten van de Zelfoogsttuin in Haren

10 november 2014

Sinds oktober 2014 zijn de voorbereidingen begonnen! De oogsttuin is gefreesd en bemest. Bekijk foto’s.